A Fuvarbörze.hu online fuvarozási üzletkötő platform általános szerződési feltételei

Felek

üzemeltető:

Garami Artúr E. V. kisadózó (továbbiakban Fuvarbörze üzemeltető) 

Adószám: 75788764-1-23

Regisztrációs szám: 53139320

Székhely cím: Hungary-6500 Baja, Petőfi S. u. 36.

Telefonszám: +36706172668

E-mail: info@fuvarborze.hu

Felhasználó vagy partner fogalma

A Fuvarbörze.hu online szolgáltatásait igénybe vevő 18. életévét betöltött regisztrációval nem rendelkező felhasználó (továbbiakban Felhasználó) vagy 18. életévét betöltött – a GDPR és a NAIH irányelveinek megfelelően – önkéntesen regisztrált és – a GDPR és a NAIH irányelveinek megfelelően – önkéntesen bejelentkezett partner (továbbiakban Partner) használhatja. 

További felek a felhasználó vagy partner fogalmakon belül

Fuvarozási szolgáltató:

Az a szállítási szolgáltató, aki szállítási megbízások megszerzésének céljából használja a Fuvarbörze szolgáltatásait. Pl.: fuvarozók, szállítmányozók, fuvarszervezők 

Megbízó:

Az a fél, aki saját- vagy a megbízója tulajdonában lévő áru/rakomány elszállítására keres szolgáltatót. Pl.: privát személyek, kereskedők, export/import cégek munkatársai, fuvarszervezők, szállítmányozók

A szolgáltatás tárgya, összegzése

A jelen szerződésben szabályozott felhasználási feltételek a fuvarborze.hu domain néven elérhető Fuvarbörze.hu elnevezésű weboldalon nyújtott ingyenes és fizetős szolgáltatásokra vonatozik. A Fuvarbörze.hu egy online piactér, mely lehetőséget biztosít a fuvaroztató/megbízó és fuvarozási szolgáltató partnerek közötti kapcsolat és üzletkötés kialakításában.

Regisztrált fiókkal rendelkező partnereink bejelentkezés után használhatják a Fuvarbörze ingyenes, díjköteles, illetve előfizetőként az fizetős szolgáltatásokat. Egy adott fiókkal egyszerre csak egy számítástechnikai eszközről lehet bejelentkezni. Amennyiben újabb bejelentkezés történik egy másik eszközről, akkor a korábban bejelentkezett felhasználót kilépteti a rendszer.

A szerződés hatálya

A szerződés a regisztrációval nem rendelkező Felhasználók esetében Fuvarbörze és a Felhasználó között határozatlan időre, elektronikus úton aláírások nélkül, ráutaló magatartással jön létre. A szerződés az Fuvarbörze.hu használatának megkezdésekor azaz az oldal böngészőbe való betöltésekor jön létre és az oldal használatának megszűnésekor azaz a böngésző programban való bezárásig van érvényben.

A szerződés a regisztrációval rendelkező Felhasználók esetében Fuvarbörze és a Felhasználó vagy Partner között határozatlan időre, elektronikus úton aláírások nélkül, ráutaló magatartással jön létre. A szerződés az Fuvarbörze.hu regisztrációs űrlap vagy az ajánlatkérő űrlap önkéntes kitöltésével és mentésével jön létre és a regisztráció megszüntetésével egyidejűleg szűnik meg.

Fuvarbörze szolgáltatások és használati módok áttekintése

Szolgáltatáselőfizetés nélkülPRO előfizetésselPRO+ előfizetéssel
Fizetendő jutalék a sikeres megállapodások utánszolgáltatóknak: 10%
megbízóknak: 0%
0%0%
Fuvardíj ajánlatküldésingyenesingyenesingyenes
Telefonszám csatolása az ajánlat melléx
Más szolgáltatók díj ajánlatainak felfedésex
Megbízók kapcsolati adatainak közvetlen elérésexx
Fuvarozási ajánlatkérések létrehozásaingyenesingyenesingyenes

Ingyenes szolgáltatások

Megbízóknak

 • fuvarozási ajánlatkérések meghirdetése, a fuvarozók megversenyeztetése a Fuvarbörzén korlátlan számban ingyenes
 • fuvarozási ajánlatkérések vállalati IT rendszerből való  automatikus áttöltése a fuvarozási üzletkötő platform adatbázisába
 • keresés a fuvar szolgáltatók listájában, kapcsolatfelvétel a szolgáltatókkal

Fuvarozási szolgáltatóknak

 • vállalkozói/vállalati profil oldal üzemeltetése a Fuvarbörze.hu rendszerében
 • fuvarajánlatokról szóló email értesítések igénylése
 • keresés a fuvarajánlatok között
 • fuvarfigyelő beállítása
 • fuvarajánlat lista áttekintése

Díjfizetős szolgáltatások PRO előfizetés nélkül

 • Fuvardíj ajánlat küldése: ingyenes, de a Fuvarbörze egyenlegszámlán rendelkezni kell az ajánlott fuvardíj összegének 10%-ával, a levonásra kerülő jutalék miatt
 • Fuvardíj ajánlat visszavonása: ingyenes
 • PRO előfizetéssel saját telefonszám és szolgáltatói profil csatolása az ajánlathoz: nem lehetséges
 • Más szolgáltatók által adott ajánlatok megtekintése: nem lehetséges

Fuvarozói sikerdíj: 10%

A sikerdíjat sikeres megállapodás esetén vonja le a rendszer a fuvarozó szolgáltató egyenlegszámlájáról, amennyiben a megbízó elfogadja a fuvarozó ajánlatát. Ebben a pillanatban a felek megkapják egymás kapcsolati adatait. A fuvarozónak vagy a megbízónak 24 órán belül fel kell vennie a kapcsolatot a másik féllel. Amennyiben a kapcsolatfelvétel nem történik meg, úgy mindkét fél felelős a fuvar esetleges meghiúsulásával kapcsolatban.

Megbízói sikerdíj: 0% (ingyenes)

Kizárólag a szolgáltató fizet, a megbízó számára díjmentes minden szolgáltatás.

A felek a megállapodás létrejötte esetén kapják meg egymás elérhetőségeit (pl. telefonszám). A megállapodás akkor jön létre, amikor a megbízó az “Elfogadom” gombra kattintva, elfogadja egy fuvarozó ajánlatát. Ilyen  esetben a Fuvarbörze levonja a Fuvarozó egyenlegszámlájáról az 10% sikerdíjat , majd azonnal megjeleníti és elküldi a feleknek egymás elérhetőségét. PRO előfizetéssel rendelkezők részére ez a szolgáltatás díjmentes, előfizetőknek nem kell jutalékot fizetni.. Amennyiben bizonyítható, hogy a megbízó hibájából meghiúsul a fuvar teljesítése és a fuvarozási szolgáltató ezt jelzi a megbízó adatlapján egy negatív értékelés formájában, akkor a levont jutalék összegét vissza helyezzük a fuvarozó egyenlegszámlájára.

Egyenleg feltöltése

Egyenleget az Előfizetés/egyenlegfeltöltés oldalon lehet feltölteni a Fuvarbörze egyenlegszámlára 10.000, 20.000, 40.000 Ft-os csomagokban. A megigényelt egyenlegcsomagot átutalással vagy bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni.

Egyenleg növelése tevékenységgel

Az egyenleget ismerősök, partnerek meghívásával vagy a Fuvarbörze ajánlásával is lehet növelni, ugyanis a Fuvarbörze folytatólagosan jutalékot ír jóvá a meghívottak tevékenységei után. Amennyiben az Ön meghívottja megállapodást köt a Fuvarbörzén, abban az esetben a sikerdíjból 1-1% jutalékot írunk jóvá a felek meghívóinak.

Egyenleg visszautalása

A fel nem használt Fuvarbörze egyenleget díjmentesen lehet előfizetésre váltani, ehhez telefonos egyeztetés szükséges a Fuvarbörze ügyfélszolgálattal. Telefonszám: +36706172668 . A meglévő egyenleg tetszőleges egyenleg feltöltéssel kiegészíthető, hogy fedezze az előfizetés díját.

Visszautalási kérelmét írásban, email formájában kell benyújtania. A kérelemnek tartalmaznia kell a feltöltést igazoló számlát vagy bankszámla kivonatot vagy a bankkártyás fizetés tranzakció azonosítóját. Továbbá tartalmaznia kell a kérelemnek az ügyfél adószámát és az ügyfél bankszámlaszámát, ahová visszautaljuk az összeget. Kezelési költséget számítunk fel, mely magyar bankszámlára utalás esetén a 2.500 Ft, külföldi bankszámla esetén 5.000 Ft. Az kezelési költség levonásra kerül a visszautalandó összegből. A visszautalt díjról mínuszos számlát állítunk ki, melyet az egyenleg visszaigénylőjének kötelessége iktatni a könyvelésében.

A PRO előfizetés előnyei

PRO előfizetés esetén nincs jutalékfizetési kötelezettség és semmilyen fent felsorolt díjat nem számítunk fel a PRO előfizetés érvényességi ideje alatt. A PRO előfizetést 30, 90,180, 360 napra lehet igényelni. Az előfizetési díjakról, a személyes menüből is elérhető Előfizetés/egyenlegfeltöltésoldalon tájékozódhat.

 • Saját telefonszám és szolgáltatói profil csatolása az ajánlathoz: ingyenes
 • Sikeres megállapodások után fizetendő sikerdíj: 0 Ft
 • Más szolgáltatók által adott ajánlatok megtekintése: ingyenes

A Fuvarbörzén felszámított szolgáltatási díjak után kiállított számla AAM miatt 0% áfát tartalmaz!

2021.05.15-től lehetőség van Fuvarbörze PRO+ előfizetésre

Fuvarbörze PRO+ előfizetést kizárólag azon partnereink igényelhetnek, akik a legutóbbi előfizetésük alkalmával 360 napos előfizetést igényeltek a Fuvarbörzén és jelenleg még több mint 30 napig érvényes a PRO előfizetésük.

PRO+ előfizetést jelenleg 30 napra lehet igényelni.

PRO+ előfizetéssel lehetőség nyílik a megbízók kapcsolati adataihoz való hozzáféréshez, tehát nem szükséges a Fuvarbörze rendszerén keresztül ajánlatot küldeni, hanem az ajánlatkérés adatlapján elérhetőek a megbízó kapcsolati adatai.

A PRO+ előfizetés pótdíja (a PRO előfizetésen felül): 20.000 Ft / 30 nap

Érdeklődés esetén írjon a Fuvarbörze alsó részében található Messenger alkalmazás használatával vagy hívja a Fuvarbörze ügyfélszolgálatát a +36706172668 számon!

A Fuvarbörzén felszámított szolgáltatási díjak után kiállított számla AAM miatt 0% áfát tartalmaz!

Fizetési lehetőségek

 • banki azonnali átutalás / előreutalás
 • bankkártyás fizetés (Barion)

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

2019.12.05-én bevezetett változtatás a PRO előfizetéssel kapcsolatban

A 2019.12.05. után kiegyenlített előfizetésekre vonatkozóan adatvédelmi és egyéb okok miatt megszűnt az a szolgáltatás, mely biztosította, hogy PRO előfizetéssel hozzá lehetett férni az ajánlatkérést feltöltő megbízók személyes adataihoz, pl. telefonszámához. A 2019.12.05. után már nem lehet erre a szolgáltatásra előfizetni.

A szolgáltatás 2019.12.05.-től fordítva működik. A szolgáltatónak van lehetősége az ajánlathoz csatolni a saját kapcsolatfelvételi adatait (pl. telefonszám). Amennyiben megbízót érdekli az ajánlat, abban az esetben a megbízó tud közvetlen kapcsolatba lépni a szolgáltatóval.

Kötbér fizetésre, díjfizetésre kötelezett tevékenységek

A felek elfogadják, hogy a Fuvarbörzében kizárólag az arra kijelölt mezőkben adhatók meg nevek, cégnevek, címek, elérhetőségi adatok,  illetve egyetlen online felületen sem adhatók meg a Fuvarbörze üzletkötő rendszerének szándékos megkerülésére céljából megjelenített adatok. Amennyiben egy partner nem tartja be a szerződés ezen feltételeit, akkor 3 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számla ellenében köteles 20.000 Ft / megjelenített adat összegű kötbért fizetni a Fuvarbörzének. Minden olyan mezőben, ahol meg van jelölve pl., hogy telefonszámot, email címet, nevet, cégnevet kell beírni természetesen következmény nélkül megadhatók a megfelelő adatok, de pl. az üzenet szövege vagy az egyéb megjegyzés mezőben megjelenített kapcsolati adat, találkozási pont, név, cégnév, monogram, ismertetőjegy a szerződés ezen pontjának megszegésének minősül.

A Fuvarbörzén kötött megállapodásban résztvevő felek (megbízó vagy fuvarozó), amennyiben nem tartják be a Fuvarbörzén kialakult fuvarozási megállapodás feltételeit vagy hibájukból hiúsul meg a teljesítés, ebben az esetben a hibás felet 30.000 Ft kötbér megfizetésére kötelezi a Fuvarbörze.

A Fuvarbörze a kötbért jogosult azonnal levonni, érvényesíteni a Partner előre feltöltött egyenlegéből vagy az előfizetési díjra kifizetett összegből és jogosult ideiglenesen korlátozni / megszüntetni a szolgáltatást.

A kötelmi bér fizetési határidejének elmulasztása a fizetés teljesítésének időpontjáig a Fuvarbörze szolgáltatások felfüggesztését vonhatja maga után.

Felelősségvállalás

Felek tudomásul veszik, hogy a Fuvarbörze a megbízó és a szolgáltató között létrejött megállapodásban vagy szállítási megbízási szerződésben semmilyen formában nem vesz részt és ezzel kapcsolatban semminemű felelősséget nem vállal.

Felek tudomásul veszik, hogy a Fuvarbörzéhez kapcsolódó a fuvarozási megállapodásokkal/üzletkötésekkel kapcsolatos meghiúsult szállításokból fakadó esetleges károkért a Fuvarbörzét semminemű anyagi vagy egyéb felelősség nem terheli.

A vállalkozások Fuvarbörzét használó képviselői teljes anyagi felelősségük tudatában használhatják a Fuvarbörzét. Például valótlanságok publikálásával, felelőtlen magatartással és minden egyéb szándékos vagy gondatlan károkozással kapcsolatban a Fuvarbörze fiókot használó személy anyagi és egyéb felelősséggel tartozik.

A Fuvarbörze ugyan mindent megtesz a felhasználók által okozott károk kiküszöbölésére, de a Fuvarbörzén bármilyen tevékenységből fakadó a felhasználók által okozott károkért felelősséget nem vállal.

A Fuvarbörze minden tőle telhetőt megtesz az adatvesztések elkerülésének érdekében, de a rendszerbe feltöltött adatokat (beleértve az ajánlatkérések, felhasználói adatok és minden egyéb adat) nem köteles tárolni és nem köteles adatmentéseket végezni. Amennyiben technikai hiba miatt vagy bármely más okból adatvesztés történik, akkor a Fuvarbörze minden felelősséget elhárít az esetlegesen ebből fakadó károkkal kapcsolatban.

A Fuvarbörze minden tőle telhetőt megtesz a folyamatos üzemelés érdekében, de a felelősséget elhárítja minden meghibásodás vagy egyéb okból történő elérhetetlenség miatt kialakuló károkkal kapcsolatban.

Fenntartott jogok

A Fuvarbörze törekszik a becsületes felhasználóinak védelmére és a saját jó hírnevének megőrzésére, ezért a Fuvarbörze fenntartja a jogot, hogy az általa nyújtott szolgáltatásokból indoklás nélkül kizárjon olyan személyeket és vállalkozásokat, akik sértik ezen törekvéseket.

A Fuvarbörze fenntartja a jogot, hogy a Fuvarbörze oldal használatával kapcsolatban általa kiválasztott partnerekkel jelen szerződés feltételeitől eltérő feltételek kialakításával kössön szerződéseket.

A Fuvarbörze fenntartja a jogot, hogy a jelen szerződés feltételeit, tartalmát a tisztességes üzleti gyakorlat fogalmán belül a regisztrált felhasználók email értesítése mellett bármikor módosítsa.

A Fuvarbörze fenntartja a jogot, hogy meghatározza a felhasználók által megadott adatok körének közlését, illetve azt hogy meghatározott adatokat csak meghatározott felhasználóknak és/vagy szolgáltatási díjfizetés után bocsát rendelkezésre.

Reklamáció

Amennyiben a hirdetésekben vagy az üzenetváltás funkció használata során a valamelyik fél valótlan vagy félrevezető adatokat ad meg és ezzel a másik félnek kárt okoz a Fuvarbörze az ezzel kapcsolatos felelősséget elhárítja, de minden tőle telhetőt meg tesz, hogy a kárrendezésben a felek között közvetítsen és a kárrendezést kizárással, adatszolgáltatással kikényszerítse. Ilyen esetekben a felek megírhatják a történteket az info@fuvarborze.hu email címre. A Fuvarbörze a felek közötti végleges egyezség/szerződés kialakításában és a szállítási folyamatban már nem vesz részt, így a felek közötti első kapcsolatfelvétel után történt eseményekkel kapcsolatban a felelősséget és az intézkedéseket – a törvényi/hatósági adatszolgáltatási kötelezettséget kivéve – kizárja.

Adatvédelmi nyilatkozat

A Fuvarbörze regisztrációs fiók létrehozása, beállítása Önkéntes adatközlésen alapul. Partnereink tudomásul veszik, hogy bármely általuk megjelenített adat publikusan megjeleníthető a Fuvarbörze oldalain. A megjelenített adatok bekerülhetnek a Google és más keresőszolgáltatások tárolt változatai közé, mely adatok megjelenítésére és törlésére szolgáltatónak nincs ráhatása. Ezek az adatok, akkor is megjelenhetnek az interneten, amikor Ön már törölte adatait a Fuvarbörzéről. Ezen adatok a keresőszolgáltatók szerverein helyezkednek el, ezért esetleges törlési kérelmeket nem a szolgáltató felé, hanem a keresőszolgáltató felé szükséges benyújtani.

Partner szolgáltatóink hozzájárulnak ahhoz, hogy a regisztráció során használt e-mail címre a Fuvarbörze üzemeltetője korlátlan számú és tartalmú információs vagy reklám tartalmú hírlevelet küldjön részükre. Ezekről a hírlevelekről a hírlevélben elhelyezett leiratkozás hivatkozás használatával le lehet iratkozni.

Megbízó partner tudomásul veszi, hogy az első fuvarfeladat hirdetésének létrehozásakor adataival Fuvarbörze regisztrációs fiók jön létre.

Adatvédelmi tájékoztatónk itt érhető el: [NAIH-50740/2012]

A Fuvarbörze felhasználóinak adatkezelése a GDRP irányelveinek megfelelően ,önkéntes, konkrét, megfelelő tájékoztatáson alapul, és egyértelmű.

Segítség a szerződés értelmezésével kapcsolatban

Önnek lehetősége van személyes értelmezési segítséget igénybe venni telefonon vagy e-mailben a Fuvarbörze általános szerződési , felhasználási feltételeivel kapcsolatban. Reklamációt e-mailben non-stop tudunk fogadni, telefonos ügyfélszolgálatunk munkanapokon 09-17 óráig áll rendelkezésre. Telefonszám: +36 70 6172668 E-mail: info@fuvarborze.hu

Záradék

A szerződésben rész vevő felek a szerződés tartalmát elfogadottnak tekintik. A felek elektronikus úton, ráutaló magatartással fejezik ki a szerződésben foglaltakkal kapcsolatos egyetértésüket. Ezen szerződés aláírások nélkül is érvényes.

A szerződéssel kapcsolatos esetleges jogvita kialakulása esetén felek alávetik magukat a szolgáltatás helyszíne szerinti illetékes bíróság eljárásának. A szerződés által nem szabályozott kérdésekben a PTK. és a felügyeleti hatóságok irányelveit szükséges figyelembe venni.

Jelen szerződési feltételek 2020. november 04-től érvényesek